АВТОЕЛЕКТРОНІКА НІЧИМ НЕ КРАЩЕ КОМП’ЮТЕРА В ПЛАНІ ЗАХИЩЕНОСТІ ВІД ВІРУСІВ

АВТОЭЛЕКТРОНИКА НИЧЕМ НЕ ЛУЧШЕ КОМПЬЮТЕРА В ПЛАНЕ ЗАЩИЩЕННОСТИ ОТ ВИРУСОВ

Фахівці компьюторной безпеки з компанії McAfee повідомили про те, що віруси для автоелектроніки становлять загрозу і в сьогоднішній день справжньою охорони від них не існує взагалі. Інформація від Reuters.

Шкідлива програма для Windows усуває дані з жорсткого диска

Фахівці фірми McAfee думають, що виробники авто не приділяють достатньої уваги проблемам запобігання бортових систем автомобілів. На даний момент випадків вірусних атак на машини не зафіксовано, проте, як вважають в McAfee, в перспективі цифра цих конфліктів стане підніматися.

На думку професіоналів компанії, присутність в автомобільному програмному забезпеченні вразливостей зможе викликати слідом за собою викрадення або прослуховування розмов водія. Також ніяк не виключається і свідоме провокування ДТП шляхом дистанційного виведення з ладу гальмівної системи, навігаційної системи або зміни тиску в шинах автомобіля.

Фахівці McAfee стверджують, що в даний момент ступінь обізнаності автомобільних виробників про охорону комп’ютерних систем на 20 років відстає від знань професіоналів IT-промисловості. У McAfee вважають, що завзяття машинних інженерів забезпечити авто різноманітними промисловими нововведеннями що не сприяє належним рівнем опрацювання охорони цих систем від злому.

За даними McAfee, великі автофірми обізнані про ймовірну серйозності атак на авто-комп’ютери, але розробкою системи захисту автомобільної електроніки від вірусів займається лише фірма Ford в рамках роботи над комплексом Sync.

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.