Подорожчання послуг в сервісних центрах МВС

Поднятие цен в сервисном центре МВД

Прес-служба Головного сервісного центру МВС України, а саме начальник В. Криклій, повідомляє, що вартість послуг в сервісних центрах планують піднімати.

У чому причина підвищення цін

Підвищувати ціни на послуги збираються з однієї простої причини – Державний бюджет містить сервісні центри і повна вартість послуг йде в місцеві бюджети.

Як прокоментував Владислав Криклій, «Тільки у Київський бюджет близько 40 мільйонів приходить з адміністративних послуг в рік, а за ці гроші могли б містяться сервісні центри». Тобто, планується відмовитися або зменшити дотування центру від держбюджету.

Відповідний законопроект вже зареєстрували у Парламенті і чекає на відправку до комітету для розгляду. Планується, що 9 скликання нардепів прийме новий закон і вже з початку наступного року будуть піднімати ціни на послуги.

Наприклад, вартість іспиту з водіння на отримання водійського посвідчення збираються збільшити приблизно в 10 разів, з 26 грн до 200 грн. І так кожна послуга. Ревізію цін проводили на початку 2019 року.

На даний момент вартість на видачу, обмін та інші послуги з водійським посвідчення така:

  • видача посвідчення водія на право управління транспортними засобами після закінчення навчального закладу та здачі іспитів або обмін в разі відкриття іншої категорії з іспитами – 245,00 грн;
  • обмін посвідчення водія на право керування транспортними засобами на посвідчення в разі відкриття болле нижчої категорії (із складенням іспиту) – 232,00 грн;
  • обмін посвідчення водія на право керування транспортними засобами (старе на нове) або в разі знищення, або видача дубліката з разі крадіжки або в зв’язку зі змінами особистих даних – 219,00 гривень.

Нагадаємо, електронний кабінет водія працює в повноцінному режимі, де ви можете замовити номерні знаки онлайн, дізнатися про штрафи і замовити інші послуги. Більш докладно про електронний кабінет водія в Україні дивіться у відео.

Автор: Сергей Филатов

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.