Поради експертів, як підготувати автомобіль до весни

На вулиці явно вже весна. Але чи багато хто водії знають, що необхідно машину готувати до потепління?

Експерти рекомендують починати підготовку як тільки зійшов перший сніг. «Переобуваясь» на літню гуму, зверніть увагу на залишок висоти в літній гумі. Найчастіше виробники шин виготовляють гуму зі спеціальними індикаторами зношування, як би гумова драбинка. Індикатори розміщені якраз на мінімальної допустимої висоті.

Чи не залиште без уваги і загальний огляд шин. Ретельно перевірте, чи немає «шишечок» і бічних порізів на гумі, будь-яких гострих предметів. Адже вони можуть пробити колесо. Наприклад, цвяхів або скла.

Після шин варто оглянути в якому стані знаходяться ряд вузлів і різних запчастин. З приходом потепління, варто прибрати всі дорожні реагенти та ретельно все промити весь кузов. Огляньте ще й склоочисних щітки.

Візуально огляньте свій автомобіль, не зчепилася чи місцями фарба. Після зими, особливо досить крижаний, можлива іржа або полізла лакофарбове покриття. Якщо ви помітили відколи або іржу, очистіть поверхню і зафарбуйте спеціальною фарбою.

Не забудьте про акумулятор. Йому варто приділити особливу увагу, так як краще зробити профілактику, ніж потім лагодити. Під час зимового періоду на акумулятор покладаються великі навантаження, що може призвести до зниження заряду. Переконайтеся, що заряд акумулятора повний.

Автор: Сергей Филатов