Стандарт Євро-6 на просторах України

Стандарт Евро-6

Верховна Рада на поспішає впроваджувати європейські стандарти. Так, сьогодні, 6 червня 2019 року Верховна Рада скасувала введення стандарту екологічної безпеки для автомобілів під назвою «Євро-6».

Раніше стало відомо, що ще в червні 2017 року Верховна Рада вирішила перенести голосування за стандарт з 1 січня 2018 року на 1 січня 2020 року. Відповідно, замість впровадження екологічного стандарту «Євро-6» з 2020 по 2025 роки, він повинен буде бути з 2022 з 2027 року. Але ця інформація ще не точна, оскільки не відомо як депутати охоче будуть голосувати.

Яких же автомобілів стосуватиметься стандарт? Комітет з питань податкової політики вніс якісь поправки в закон «Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів».

Правки за стандартом «Євро-6» стосуються нових і старих автомобілів, а саме колісні трактори для напівпричепів, пасажирський транспорт від 10 людей і більше, вантажні автомобілі і спецтехніка з будівельною.

Нагадаємо, в Європейському союзі стандарт «Євро-6» був введений ще з вересня 2015 року. А ми все ще не зібрали належний пакет документів на відповідну ліцензію.

До слова, скоро підтримані автомобілі продаватимуть в автосалонах, як практикується в США. А саме, будуть імпортувати б / у автомобілі з Америки, Грузії та Південної Кореї. Такий товар будуть закуповувати не з аукціонів, а як офіційно відновлений товар.

Автор: Сергей Филатов