Заощадження проти інвестування

Сбережения и инвестирование

Заощадження та інвестиції можуть бути відмінними способами накопичити гроші на майбутнє, чи хочете ви направити гроші на пенсію, покупку будинку або автомобіля або навіть відпустку. Хоча заощадження та інвестиції – це не одне і те ж, і люди часто знаходять свої відмінності неясними для розуміння. Крім того, питання про те, який метод найкраще підходить для ваших обставин.

Економія

Економити гроші означає відкладати певну суму готівки, коли це можливо, залишаючи її для нарощування свого домашнього банку в залежності від того, скільки ви додаєте, а також скільки відсотків ви заплатили своїм банком. Відкладання грошей таким чином означає, що ваші гроші будуть повністю безпечними і легкодоступними (або ліквідними). Проте, процентні ставки в даний час досить низькі, тому, якщо у вас немає великої кількості готівки, щоб нарощувати відсотки, ви навряд чи побачите, що ваші гроші значно виростуть.

Інвестування

Інвестування трохи ризикованіше, ніж економія. Це може приймати різні форми, але по суті це означає використання ваших грошей для покупки чогось, що, на вашу думку, принесе прибуток в довгостроковій перспективі.

Для декого це означає покупку акцій різних компаній; інші вкладають кошти в фізичні предмети, такі як мистецтво, золото або ювелірні вироби; а інші вкладають свої гроші в руки банку в формі акцій, рахунок, який дозволяє вам вибирати, куди вкладати гроші.

Якщо ви новачок в інвестуванні, вкладаєте для управління своїми інвестиціями – це дійсно хороший варіант, оскільки він усуває труднощі з процесу. Ви просто вибираєте, скільки ви хочете інвестувати, вибираєте, який ризик ви хотіли б взяти, і залишаєте все інше.

Інвестиції в ломбард: детальніше.

Що мені підходить?

Відповідь на це питання повністю залежить від ваших обставин. У довгостроковій перспективі інвестування має тенденцію приносити більше, ніж економити, але ризик цілком реальний; Якщо ви не можете дозволити собі втратити гроші, найкраще підійде традиційний ощадний рахунок. Щоб допомогти вам порівняти, ось основні відмінності між заощадженням і інвестуванням:

Заощадження:

  • Низький ризик
  • В залежності від процентних ставок, що означає, що прибутковість, ймовірно, буде нижче, ніж інвестиції в довгостроковій перспективі
  • Грошові кошти є ліквідними, тому їх легко отримати, якщо вам потрібно
  • Добре для короткострокових цілей економії грошей
  • Мінімальні зусилля – просто переведіть гроші на ощадний рахунок, коли зможете

Інвестиції:

  • Більш високий рис
  • У довгостроковій перспективі має тенденцію давати вам більший приріст, ніж заощадження
  • Нелегко зняти готівку, коли вам це потрібно
  • Добре для довгострокових цілей заощаджень
  • Потрібно більше зусиль для дослідження інвестицій або інвестиційних рахунків
  • Більше прибутку в стовідсоткових варіантах

Автор: Сергей Филатов

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.